Az elmúlt pár évben látottak alapján úgy tűnik, hogy ha az időmérőn esik, a Ferrarinál elvesztik a fonalat: ezúttal Fernando Alonso várt túl sokáig a Q3-as körével, így a pénteki szabadedzéseket megnyerő spanyol az utolsó helyen zárt a kvalifikáció finisében.

Alonso ezzel együtt nem volt túlságosan elkeseredve, sőt úgy látja, hogy vasárnap még bármit elérhet:  

“Az állandóan változó körülmények miatt izgalmas időmérő volt! A végén talán nem találtuk el a gumiknak megfelelő időt, de ez van. Holnap ilyen körülmények mellett nem számít majd sokat a rajtsorrend, lesz esélyünk” – mondta.

“Persze szerettünk volna az élen végezni, de nem aggódom túlságosan. A versenyt holnap tartják. Láthattuk ma, hogy ilyen körülmények mellett a megfelelő döntésekkel akár 50 másodpercet vagy egy percet is lehet nyerni, ha például egy körrel tovább marad valaki száraz gumin vagy ilyesmi. Nem tizedekről van szó, egy percről beszélünk. Holnap készen kell állnunk, hogy a megfelelő pillanatban jó döntéseket hozzunk” – vigasztalta magát a kétszeres világbajnok.

“Ilyen körülmények közt a szerencsén múlik minden. Tegnap valószínűleg a legjobb pillanatban jártam az esőgumival a vizes pályán, és a ugyanígy a legjobbkor száraz gumival a szárazon. Ma épp rosszkor, de a futam holnap lesz. Tegnap jók voltunk, ma nem, holnap jók lehetünk.”
 
Alonso a bajnoki esélyesek közül a legutolsó a Belga Nagydíj előtt, hátránya 20 pont a pole-ból induló éllovas Webberhez képest, ennek ellenére azt tippeli, hogy nem lemaradni, hanem felzárkózni fog vasárnap:

“Holnap már kevesebb, mint 20 pont lesz. Célba kell érni, ez az elsődleges. Az első kanyar elég húzós itt, ott el kell kerülni a kockázatot. Utána rohamozni kell, és biztos vagyok benne, hogy a holnapi körülmények között szerencsés döntések is kellenek majd.”