A nem túl eredményes korábbi versenyek után a Ferrari és Fernando Alonso a Német Nagydíjon magára talált, a spanyol – ha vitatott körülmények között is, de – győzött Hockenheimben, a Hungaroringen pedig egyedüliként vette fel a harcot az amúgy érinthetetlennek tűnő Red Bull-lal, és végül második lett. Az eredmények feltüzelték Alonsót.

“Jól előérzetem van a németországi és magyarországi eredmények után. Ahogy mondani szokás, lendületben kell maradnunk, a cél Spában, hogy folytassuk a szünet előtt megkezdett irányt” – írta a pilóta a Ferrari honlapján.

“Hockenheim és Budapest nem csak a bajnoki pontok szempontjából volt fontos, önbizalmat is adtak. Ezután is így kell folytatnunk!” – tette hozzá.

Alonso szerint az további előnyt jelent, hogy két különleges futam követi majd egymást:

“Nagyon örülök, hogy újraindul a versenyzés, hiszen a Belga és az Olasz Nagydíj két igazán különleges helyszínt jelent. A belga pálya talán az egész idény legjobbja, Monza pedig amellett, hogy mekkora jelentősége van az autóversenyzés szempontjából, számomra azért is különleges lesz, mert bemutatkozhatom Ferrari-pilótaként az olasz tömeg előtt.

Alonso csapattársa, Felipe Massa szerint a Spa előtt nem igazán lehet tippelni, de a brazil is bizakodó.

“Jó formában vagyunk, az F10-esre folyamatosan újabb alkatrészek kerülnek. Az elmúlt pár futamon megmutattuk, hogy újra versenyképesek vagyunk, még jobbak is vagyunk, mint vártuk. Persze nagyon nehéz jósolni, hiszen a csapatok közti kis különbségek miatt a pályák jellegén múlik, ki is kerül épp előnybe. Szokás szerint meg kell várnunk a szabadedzéseket, hogy kiderüljön, mire is számíthatunk.”

“Én mindenképpen nagyon motiváltan ülök vissza a volánhoz, mert bár élveztem a szünetet, be kell vallanom, hogy hiányzott az autóm, Spánál jobb helyet pedig nem is kívánhatnék az újrakezdéshez. Még ha esik is – és mikor nem esett Spában? -, akkor is nagyon élvezetes versenyezni a pályán, igazából kimondottan jó móka esőben vezetni. A lényeg, hogy felkészülten várjuk a hétvégét!”