Augusztus első két hetét pihenéssel töltik a Forma-1-es csapatok dolgozói, az önként vállalt munkabeszüntetés azonban sokba kerülhet a Ferrarinak, amely épp most jött lendületbe. Az olaszok mindenki másnál több pontot szereztek a Német és Magyar Nagydíjon. Stefano Domenicali csapatvezető szerint azonban lehet, hogy épp a pihenés teszi majd még hatékonyabbá a csapatot.  

Új ötleteket vár a dolgozóktól

Új ötleteket vár a dolgozóktól


“Szabadságon leszünk, de ez nem jelenti azt, hogy az agyunk nem dolgozik” – nyilatkozta Domenicali a Ferrari honlapján. “Lehetséges, hogy egyesek új ihletet kapnak, amikor a normál munkahelyi környezetünkön kívül kerülnek. Arra számítok, hogy az új ötletek tekintetében termékeny lesz ez az időszak, amelyek végül a különbséget jelenthetik.”

A várható jó ötletek nélkül is lesz dolga a szabadságról visszatérő dolgozóknak, hiszen Domenicali szerint megtalálták a helyes utat, és optimista a tekintetben, hogy a versenyautó tovább javul majd, amikor újra versenybe állnak a hónap végén.

“Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a csapat reagált a szezon azon részén, amikor az eredmények nem jöttek” – mondta. “Július második fele nagyon jól ment, és remélem, hogy ez kellő lendületet adott az évad utolsó szakaszára. Tudjuk, hogy sok dolgunk van még, hiszen még mindig nem a miénk a legjobb autó, de ez lehet egyszerűen egy újabb ösztönző tényező.”
 
Fernando Alonso, aki az elmúlt két versenyen szerzett pontjaival megfelezte lemaradását és nyílttá tette saját maga számára a bajnokságot, szintén nagy reményekkel várja a folytatást. “Az autó sokkal jobb, ami nagyon optimistává tesz és láthatóan az egész csapatban nőtt az önbizalom. Fontos, hogy nyugodtak maradjunk, összpontosítsunk és jól végezzük a munkánkat.”