A Magyar Nagydíj után vonul nyári pihenőre a Forma-1, a pilóták is különböző országokba utaztak kipihenni az eddigi fáradalmakat. Többnyire családjukkal és barátaikkal töltik az időt a sztárok, a vb-éllovas Mark Webber Dél-Franciaországba utazott.

Szintén Franciaországban pihen Timo Glock, Nico Hülkenberg barátnőjével Törökország felé vette az irányt. Adrian Sutilt a Magyar Nagydíj után egy indiai rendezvényre delegálta csapata, de már elhagyta Ázsiát és Svájcban tölti szabadságát.

Jenson Button mandulagyulladással triatlonozott Londonban, Sebastian Vettel Lewis Hamiltonhoz hasonlóan nem akarta elárulni, hol várható felbukkanása. A Red Bull németje annyit közölt csak, hogy szabadsága során az erőnléti edzésekre koncentrál.

Fernando Alonso a Genfi-tó és Spanyolország között ingázik, múlt hétvégén még Madonna di Campiglióban volt jelenése, ahol Stefano Domenicali Ferrari-csapatfőnökkel közösen egy könyvet mutattak be. Olaszországban kapcsolódik ki Vitantonio Liuzzi, Rubens Barrichello, Felipe Massa és Bruno Senna otthon, Brazíliában nyaralnak.