Vasárnap autóbalesetet szenvedett a Red Bull Racing technikai igazgatója, Adrian Newey, amely nyomán kórházba szállították. A csapat versenyautóinak főtervezője Ginetta G50 versenyautójával karambolozott Snettertonban vasárnap.

Nem sérült meg a sztártervező

Nem sérült meg a sztártervező


Newey az úgynevezett vendégautót vezette a Brit Túraautó Bajnoksághoz tartozó versenyen, ahol egyik ellenfele az egyik kanyarban kiforgatta, majd azt követően egy másik autó telibe találta oldalról.

Bár Neweyt a pályamentőknek ki kellett szabadítani az autóból, sérülések nélkül megúszta az esetet. Elővigyázatosságból azonban kórházba szállították. Nem ez volt Newey első balesete, 2006-ban, amikor a Le Mans classic versenyén indult, akkor is összetörte autóját.

A versenyen, ahol most a szakember indult, azonos kialakítású Ginetta G50 sportkocsik száguldnak. A hátsókerék-hajtású brit autóba a Ford 3,5 literes, V6-os motorja kerül 300 lóerős teljesítménnyel, amelynek mindössze 945 kilogrammot kell mozgatnia. Az azonos autók miatt izgalmas összecsapásokat biztosító sorozatban minden versenyhétvégén három 20 perces versenyt tartanak, egyet szombaton, kettőt vasárnap.

Newey balesete (a fehér autó):