A 2010-es Magyar Nagydíj dobogósainak nyilatkozata:

Mark Webber (1.):

Tudtuk, hogy a rajt nehezebb lesz a piszkos oldalról, de egész jól csíptem el. Megpróbáltam legalább a harmadik helyen elfordulni az első kanyarban, utána pedig nyugodtnak kellett lenni. Nagyon meglepődtem, ahogy Sebastian ellépett Fernando elöl, én viszont csak vártam a harmadik helyen.


A biztonsági autó segítségével meg tudtam változtatni a stratégiámat. Nagyon komolyan igénybe vettem a szuperlágy abroncsokat, és tudtuk, hogy legalább 20 másodperces előnyt kell kiautóznom, hogy élen maradjak a kerékcsere után. Miután ez sikerült, akkor felkerült a kemény keverék és csak célba kellett érni.

Ajándékba kaptam ezt a győzelmet, az ölembe hullott. Szerencsém volt. Sebastian pedig balszerencsés volt, jó pár helyet hátra csúszott. Élvezem, hogy ki tudtam hozni a maximumot az autóból. Örülök, hogy sikerült lefaragni a hátrányunkat Lewisszal szemben a pontversenyben. Bár kettős győzelemmel szerettünk volna zárni, így is nagyon sok pontot szereztünk.

Ez a 150. nagydíjam, jó érzés, hogy kicsit már Michael Schumacher nyomába tudok kerülni és ennyi mindent össze tudok hozni, hogy egy jó versenyt zárjak.

Fernando Alonso (2.):


Szerencsénk is volt, de érdemünk is van ebben az eredményben. Ám lehet, hogy ha kapunk még öt-hat ilyen ajándékot, az sem lenne elég. Jól sikerült a rajt, leelőztem Markot, talán azért, mert a tiszta oldalról indultam. Vettel mellé kerültem, de nem tudtam megelőzni.

Amikor bejött a biztonsági autó, az utolsó kanyarban tudtam meg, hogy be kell jönnöm a bokszba. Izgalmas helyzet volt. Végül hibátlanul kellett mennem, mert 40 kört tettem meg úgy, hogy Sebastian egy másodpercen belül üldözött. Végül másodikak lettünk.

Figyelembe véve, hogy a sebességünk nem volt éppen megfelelő, összességében jó hétvégét zártunk.
 
Sebastian Vettel (3.):

Nem értettem, miért is büntettek meg, csak a verseny után mondták meg. Persze most sem értem igazán.


Jó rajtoltam, Fernando mellém jött, de meg tudtam tartani az első helyet. Amikor a biztonsági autó a pályára hajtott, csak a legutolsó pillanatban tudtam a bokszba jönni.

Elaludtam az új rajtnál, a rádióra figyeltem, hogy mikor megy ki a biztonsági autó és nem láttam a fényeket. Csak vártam az utasításokat a rádión, hogy mikor megy ki a biztonsági autó. Melegítettem a gumijaimat és csak azt láttam, hogy bemegy a safety car, akkor jöttem rá, hogy most lesz az új rajt. Valóban távolabb voltam, de nem ez volt a szándékom, és megkaptam az áthajtásos büntetést. 

Csalódott vagyok. A verseny lehetett volna egy diadalmenet, de beragadtam a Fernando mögé. Hiába voltam gyorsabb, nem tudtam megelőzni. Igazság szerint győznöm kellett volna, harmadik lettem. A csapat szempontjából remek eredmény, de én mérhetetlenül csalódott vagyok.

A 2010-es Magyar Nagydíj végeredménye: