Míg a rivális csapatok felháborodva nyilatkoztak a Ferrari hockenheimi mutatványáról, amelynek keretében az addig vezető Felipe Massának át kellett adnia a győzelmet jelentő helyet Fernando Alonsónak, a maranellói alakulat elnöke, Luca di Montezemolo szerint ez képmutatás, míg a volt pilóta, David Coulthard arról beszélt vasárnap, hogy ejteni kellene a csapatutasítások tilalmát.

Az egykor csapatfőnökként és -tulajdonosként is tapasztalatokat szerzett Bernie Ecclestone is egyetért, az F1 bizony így működik: “Be kell valljam, egyetértek bárkivel, aki így látja. Úgy hiszem, hogy egy csapat irányítása csakis rájuk tartozik.”

A Ferrari ügye az FIA Motorsport Világtanácsa elé kerül majd, amely a konkrét eset megtárgyalása mellett akár szabálymódosításról is dönthet – a tanács tagja Ecclestone is, így akár befolyása is lehet az esetleges változtatásra.

“Nem tudom, mi lesz, majd meglátjuk. Ezt mindenképpen meg kell tárgyalni. Ami engem illet, a csapat csapat, úgy irányítják, ahogy nekik tetszik” – mondta a kisember.