A Ferrari elfogadta a büntetést 2 A Ferrari a Német Nagydíj 48. körében alig burkoltan Fernando Alonso elengedésére utasította az addig vezető Felipe Massát. A csapatnál a verseny után tagadták, hogy csapatutasításról volt szó, Massa pedig azt állította, hogy saját döntése alapján engedte el csapattársát, de a versenybírók szerint világos volt az ügy.

A stewardok a sportszabályzat csapatutasításokat tiltó valamint, a sport jó hírnevének megsértését tartalmazó pontjában is vétkesnek látták a Ferrarit, ezért 100 ezer dolláros pénzbüntetést szabtak ki, az ügyet pedig további tárgyalásra az FIA Motorsport Világtanácsa elé utalták. A Ferrari nem fellebbezett a döntés ellen.

“A sport érdekeit szem előtt tartva úgy döntöttünk, hogy nem indítunk fellebbezési eljárást és bízunk benne, hogy a Világtanács megfelelően mérlegeli majd az összes tényt” – mondta a csapatfőnök, Stefano Domenicali.

A Motorsport Világtanács következő rendes ülését szeptemberben tartják, de lehetséges, hogy egy rendkívüli gyűlésen akár augusztusban is foglalkozhatnak már a Ferrari esetével.