Fernando Alonso hátránya 47 pont a világbajnokságot vezető Lewis Hamiltonnal szemben, a spanyol és csapata azonban nem hajlandó lemondani a világbajnoki címről. Fejlesztésekben előrelépett ugyan a csapat, de csak Kanadában sikerült szereznie egy harmadik helyet, a balszerencsés valenciai és silverstone-i verseny viszont megerősítette a csapatot.

“Múlt héten négy napig dolgoztam együtt a csapattal Maranellóban” – nyilatkozta Alonso. “Nagyon jó volt a hangulat, mindenki fel van pörögve és teljes erőből erre a világbajnokságra koncentrál. A legutóbbi két, balul sikerült verseny után még motiváltabb mindenki, úgy érzik, végre megérdemlünk egy jó versenyt.”

“Idén már láthattuk, hogy ha két-három rosszabb verseny után jön két-három jó, az teljesen átírhatja a világbajnoki pontversenyt. Németországba két rossz, kevés pontot hozott futammal a hátunk mögött érkezünk, most jöhetnek a jó pillanatok.”

“Ki kell hoznunk a maximumot az autóból, kétszer-háromszor felállni a dobogóra, és az új pontrendszernek hála, újra lőtávolságba kerülhet az első hely. Silverstone-ban már nagyon nagyon jó volt az autó teljesítménye, kellemes meglepetés volt számunkra is. Valenciában hasonló tapasztalataink voltak, úgyhogy továbbra is nagyon optimisták lehetünk a folytatást illetően.”