A Red Bull tisztázná a pilótasorrendet 1
A Red Bull tisztázná a pilótasorrendet 2

A Red Bull tisztázná a pilótasorrendet

A Red Bull tisztázná a pilótasorrendet

A Red Bull tisztázná a pilótasorrendet 5
A Red Bull tisztázná a pilótasorrendet 6
Fotó megosztása:
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a 2002-es Osztrák Nagydíj botrányos befutója után tiltotta be a csapatsorrend alkalmazását az F1-ben, miután Rubens Barrichellónak a győzelmet kellett átadnia Michael Schumachernek a Ferrari utasítására.

Azóta a csapatok közvetlenül nem üzennek hasonlót a pilótáiknak, de bizonyos vitatható stratégiai-taktikai húzások kapcsán újból és újból felmerül a probléma, idén legélesebben a Red Bullnál mutatkozott meg, hogy a kérdés kezelése továbbra sem elég egyértelmű.

“Ezt a rendszert egyértelműen újra kellene tárgyalni, tisztázásra van szükség” – mondta a német Focusnak a csapatfőnök, Christian Horner.

Bár az isztambuli, majd a silverstone-i események kapcsán elég nyilvánvaló volt, hogy ki lehet a kedvenc a Red Bullnál, a csapat azóta többször is hangsúlyozta, hogy az egyenlőségre törekszenek, azt viszont még Horner sem titkolja, hogy Mark Webber és Sebastian Vettel közül kire szeretnének építeni.

“Marknak még két, esetleg három éve van, de Sebastiannál még 10, 11, 12 évről beszélhetünk. Szóval a jövőt illetően nyilván Sebastian marad még évekig a csapatnál” – nyilatkozta az angol.