Mark Webber kiakadt a Brit Nagydíjon, a Red Bull csapattársának, Sebastian Vettelnek adta a neki szánt, új fejlesztésű első szárnyat. Napokig foglalkozott az esettel a média, Webber csütörtökön közleményben zárta le a konfliktust.

Az anyag arról árulkodik, hogy Webbert nem dicsérték meg Milton Keynesben meggondolatlan nyilatkozatai miatt, az ausztrál el is ismerte, nem kellett volna minden gondolatát kimondania. “Csalódottságom annak következménye volt, hogy Sebastian úgy kapta meg a szárnyat, hogy a döntés okait senki nem magyarázta el világosan” – állítja Webber.

“Természetesen megértem, hogy egy csapatnak bizonyos helyzetekben azt a pilótát kell támogatnia, akinek több pontja van a világbajnoki versenyben. Átbeszéltük a helyzetet a verseny helyszínén és később a gyárban is, elsimítottuk a nézeteltéréseket és érzelmi feszültségeket.”

Webber szerint silverstone-i nyilatkozatainak egy része “a pillanat hevében” született. “Utólag visszagondolva, bizonyos mondatokat valószínűleg soha nem kellett volna kimondanom. A Forma-1-ben hihetetlenül éles a verseny, ahogy más sportágakban, úgy az érzelmek és az adrenalin itt is kimagasló szintre ugranak néha.”

“A verseny utáni rádiós üzenetem az ausztrál szarkazmus jó példája volt, nézőpont kérdése, hogy a jobb vagy rosszabb fajtából. Christian Hornerrel barátok vagyunk, kölcsönös tisztelettel egymás iránt. Együttműködésünk túlmutat a Forma-1-en, GP3-as csapatunkkal a jövő fiatal tehetségeit is keressük.”

“Csapaton belül a pilóták is nagy tiszteletnek örvendenek, tudom, hogy egy nagyszerű pilótát tisztelhetek csapattársamként. Sebastian és én nem vagyunk ellenségek, csupán két pilóta, aki magának és a csapatnak is a legjobbat akarja. Ilyen egyszerű.”