Újabb béketárgyalás a Red Bullnál 2 Nyilvánvaló, hogy a Red Bull idei valódi bajnoki esélyesi szerepe miatt a csapatnál hatalmasra nőtt a feszültség, mindkét pilóta egyformán képes a győzelemre, azonban – minden bizonnyal az osztrák tulajdonosi háttér nyomására – Sebastian Vettelt támogatják.

Silverstone-ban világos példája volt ennek az, hogy az utolsó szabadedzés után Mark Webbertől elvették a hétvégére fejlesztett új első szárnyat, hogy a német sérült alkatrészét pótolják vele, azonban ahogy az isztambuli összecsapásból, ami után szintén Vettelt pártolták, most is az ausztrál hozta az eredményt, Vettel csak a hetedik lett, Webber viszont győzött.

“Nem rossz egy második számú pilótától…” – utalt a helyzetre Webber a célba érés után, majd a versenyt követő interjúban kerek perec kimondta, hogy ha tudta volna, hogy ez vár rá, nem hosszabbított volna szerződést a csapattal.  

A csapatfőnök, Christian Horner közvetlenül a futam után még próbálta elviccelni a dolgokat, de később beismerte, hogy valószínűleg újabb komoly megbeszélésre lesz szükség, hogy tisztázzák a dolgokat a következő forduló előtt.

“Mark már négy idény óta versenyez a csapatnál, nagyon jól tudja, milyen szenvedéllyel és elszántsággal dolgozunk rajta, hogy független csapatként mindkét autónkat az élre juttassuk. Mark ezt mindenkinél jobban tudja. Nagyon fontos tagja a csapatnak, és ahogy mindenki, ő is megtette a dolgát. Természetesen beszélni fogunk, ha tiszta vizet kell önteni a pohárba, hát megtesszük. De elég régóta van már a szakmában, hogy tudja, néha nehéz döntéseket kell hozni” – mondta Horner.

“Nálunk nincs első és második számú pilóta. Ilyesmi csakis akkor fordulhatna elő, ha a bajnokság végén az egyik versenyzőnek már nem lenne valós esélye a győzelemre” – szögezte le az angol.