Jenson Button a Brit Nagydíj szombati szabadedzésén még nem ment rosszul, az időmérőre azonban semmi nem maradt lendületéből: csak a 14. helyen zárt, miközben csapattársa, Lewis Hamilton negyedik lett. Button a történtek ellenére is úgy gondolja, a lehető leghelyesebb megoldás volt leszerelni az autókról a Red Bulltól lesett új diffúzort.

“Reggel még igazán jó volt az autó” – mondta Button. “Úgy gondolom, valami történt vele – vezethetetlen volt egészen attól a pillanattól fogva, hogy délután beleültem.”

“Fogalmam sincs, hová tűnt a hátsó tapadás, már pénteken is voltak hasonló gondjaink, de úgy tűnt, találtunk rájuk megoldást. Ez a hétvége ugyan nagyon kalandos volt számunkra, de ez mégsem volt normális.”

“Rengeteg munka áll előttünk az új fejlesztésekkel kapcsolatban, tökéletesítenünk kell őket. Még nem lett volna itt az ideje, hogy használjuk őket, az eredmény ellenére is jó döntés volt az autó éjszakai átépítése.”

Lewis Hamilton elégedett volt a negyedik hellyel, de a versenyen nem lát esélyt sokkal jobb eredményre. “Nagyon elégedett vagyok, senki nem hinné, mennyire, nem számítottunk arra, hogy ennyire előre kerülünk” – fogalmazott Hamilton. “Az egész csapat keményen dolgozott azért, hogy új fejlesztésekkel érkezhessünk Silverstone-ba, a csomag azonban sajnos nem működött.”

“Azt hiszem, a régi kocsival a legjobb, Forma-1-es autóban megtett körömet teljesítettem. Fantasztikus volt, és ez a közönségnek köszönhető, a brit szurkolók a legjobbak. Ha azonban a tiszta tempót nézzük, nem vagyunk elég jók a dobogóra, az új diffúzor sokat segítene. A Red Bullnak van, és nem tudtuk megverni, Alonsónak van, őt se sikerült legyőznünk. Elvileg a Mercedest sem előzhettük volna meg, mégis sikerült, mindent meg fogok tenni azért, hogy mégis összejöjjön a dobogó.”