F1: Barrichello még többet szeretne 2 A Williams a korábbi versenyeken látott gyenge szereplések után két hete Valenciában magára talált. A veterán Barrichello a hétvége előtt hangsúlyozta, hogy nem bízta el magát, nagy kérdés a silverstone-i forma, de úgy tűnik, a grove-i csapatnak nem csak mázlija volt az Európa Nagydíjon.

Barrichello a kvalifikáción Felipe Massa mögött alig háromezreddel lett nyolcadik, és már ennél is többet szeretne:

“Nagyon jó rajthely a nyolcadik mind a csapat, mind pedig az én számomra. Még van hova fejlődnünk, de a mai eredmény a legjobb, amit remélni lehetett. Nagyon bízom abban, hogy a futamon be tudok kerülni az első hatba!”

“Az autók teljesítményei nagyon közel vannak egymáshoz, és nincs sok előzési pont a pályán, így nagy csaták árán lehet majd előre jutni. A fejlesztéseink jól működnek, de keményen kell dolgoznunk, ha előrébb akarunk lépni a rangsorban” – magyarázta a veterán.
 
“Ez egy nagyon jó időmérő volt Rubens számára, elégedettek vagyunk a nyolcadik rajthelyével. Ugyanakkor azt sem hallgathatjuk el, hogy kár, ami Nicóval történt, aki azért nem jutott be a Q3-ba, mert a gyors körén feltartották. Minden újításunk jól működik, de továbbra is keményen kell azért dolgoznunk, hogy megtarthassuk ezt a teljesítményt. Az eddigiek alapján nem is lehet más a célunk a futamon, mint a pontszerzés” – összegzett a technikai főnök, Sam Michael.