A Red Bull-os Mark Webber ugyan a Török Nagydíj után elveszítette a vezetést a bajnokságban, de az ausztrál továbbra is bizakodó, és nagyon élvezi a sokesélyes küzdelmet, Sebastian Vettel és a két mclarenes mellett még Fernando Alonsóval is számol.  

“A Ferrarit sosem lehet leírni. Nagyon-nagyon erős csapat. Fernando kiváló versenyző, szóval minden hétvégén ott lesznek ők is. Nagyszerű a csata, nagyon sokan nyerhetnek futamot. Többünknek is van már két győzelme, jó lennem ha én lehetnék az első, aki háromig, négyig jut, jó lenne újra egy kis lendületet szerezni” – mondta a BBC-nek.

“Továbbra is keményen küzdünk, minden egyes versenyen minden egyes pont számít. Valenciában kemény hétvégém volt, de a formánk tulajdonképpen jó volt. Rendben, Kanadában csak ötödik lettem, de az meg egy nagyon izgalmas futam volt legalább. Törökországban sikerült azért a dobogó, nem volt olyan rossz hétvége. A jelek arra mutatnak, hogy ezután is küzdhetünk még” – mondta a kilátásairól a pilóta.

Webber legfőbb ellenfele természetesen saját csapattársa, Sebastian Vettel – a veterán azonban hangsúlyozta, hogy ez nem jelent egyben gyűlöletet is.
 
“Seb és én tavaly is kiélezett versenyben voltunk és ez idén sem változott. Mindketten tiszteljük a másikat és előrébb visszük a csapatot. Egyik hétvégén én harcolok vele, a következőn ő velem, de ez nagyon jó a csapatnak. Nem udvariaskodunk egymással, a tét óriási, mindketten a saját sikerünkért dolgozunk, de ha a tengerben fuldokolna, kimenteném, nem gyűlölöm őt.”

Annak ellenére, hogy Webber Valenciában elszállt, 4-es számú kasztnija javítható, a csapat úgy döntött, hogy azt a darabot tartaléknak használják ezután, az ausztrál pedig Silverstone-tól Vettel korábban szintén sérült de már kijavított, Buja Liza névre hallgató autóját kapja meg.