800. versenyét futotta a Ferrari Isztambulban, de nem nyújtott emlékezetes produkciót: Felipe Massa hetedik, Fernando Alonso pedig sok csata után nyolcadik lett. A spanyolt meglepte, hogy mennyire versenyképtelen a Ferrari, úgy véli, a csapat a Renault szintjére került.

“Kicsit meglepettek vagyunk, mert Barcelonában és itt sem voltunk túl versenyképesek” – értékelt Alonso. “Felipe az egész versenyen Kubicával küzdött, én pedig Petrovval voltam elfoglalva. Jelenleg a Renault szintjén vagyunk, ami nyilvánvalóan nem elég.”

“Kanadára tartogatunk néhány új fejlesztést, Valenciában egy komolyabb csomag debütál. De tudjuk jól, hogy a McLaren és a Red Bull nagyon messze van, kőkeményen kell dolgoznunk.” Alonso a szerény eredmény ellenére is jól áll a pontversenyben, 14 ponttal van Webber mögött. “A pontok jók. Logikus, hogy többet szerettünk volna, de az esély még nem szállt el.”

Felipe Massa unalmas versenyen van túl. “Nem volt sok izgalom” – mondta Massa, aki végig Kubicát követte. “Semmi nem történt, nem tudtam előzni, mert a tempóm ugyanakkora volt, mint Roberté. Nem tudjuk, hogy a többi csapat mennyit fog fejlődni, nekünk meg kell próbálnunk még nagyobbakat lépni. Remélem, hogy a következő versenyek sokkal jobbak lesznek.”