Nem áll le a Red Bull, ugyan jelenleg az övé a leggyorsabb autó, természetesen szeretnének még többet kihozni belőle a mérnökök a következő versenyeken. Christian Horner csapatfőnök is megerősítette, hogy nem állt le a munka, az újdonságokat a következő hetekben próbálja ki az alakulat.

“Még mindig nincs új hátsó szárnyunk és F-csatornánk, ezt a kérdést még tanulmányozzuk, de hamarosan bevetjük a rendszert” – mondta Horner. “Isztambul lehet az a pálya, ahol először kipróbáljuk.”

Horner nagyon elégedett az Adrian Newey vezette fejlesztői csapat eddigi munkájával, különösen a Spanyol Nagydíjra készített csomaggal. “Minden versenyen sikerült hozzátennünk az autó teljesítményéhez. Amit Spanyolországban használtunk, az a továbbfejlesztése volt azoknak az újdonságoknak, amelyeket a tesztek alapján a bahreini futamra készítettünk.”

“Adrianék nevetségesen rövid idő alatt képesek az új megoldásokat az autóhoz igazítani, ezért mindenkinek óriási elismerés jár a gyárban.” Monacóban az alacsony csúcssebesség miatt várhatóan egyetlen csapat használja az F-csatornás trükköt.