A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner semmit nem vesz biztosra, úgy gondolja, hogy a hétvégi Spanyol Nagydíjon akár még a Mercedes is az élre ugorhat. “Sosem szabad azt a hibát elkövetni, hogy korábban bajnoki címet szerző csapatokat és pilótákat leír az ember! A dolgok nagyon gyorsan változhatnak, Barcelonában akár a Mercedes is az élre ugorhat” – mondta az angol pár napja.

Az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko ennél sokkal magabiztosabb, szerinte a Red Bull sebesség tekintetében Barcelonában is a többiek előtt járhat majd.

“Az adataink alapján – amik elég megbízhatók – úgy gondolom, hogy Barcelonában három tizedet gyorsulunk. Az időmérőn a Mercedes öt-hét tizedre volt tőlünk. Mi most hármat javulunk, így nekik már egy másodpercet kellene hozniuk. Körönként egy másodperc nagyon sok” – reagált az osztrák Horner kijelentésére.

Az osztrák szakembert az sem keseríti el, hogy a csapat jelenleg a vezető McLarentől 36 pontos lemaradással csak a harmadik: “Ilyen jó csomaggal bízhatunk benne, hogy idén megvalósítjuk a célunkat, megnyerjük a világbajnokságot!”