A Force India pilótája, Vitantonio Liuzzi a Kínai Nagydíj időmérőjén már az első szakaszban búcsúzott, az olasz a forgalom miatt nem tudott tiszta kört futni. Elmondása szerint ebben az évben ez már nem az első ilyen élménye, úgy gondolja, hogy az egyébként idén valóban elnézőbbnek tűnő stewardoknak sokkal komolyabban kellene venni a feltartásokat.

“Idén immár harmadszorra ragadtam be a forgalomba az időmérőn, ami tönkre is tette a gyors körömet. Komolyan foglalkozni kellene a másokat feltartó lassú autókkal, korábban a versenybírók éberen figyelték az ilyesmit. Úgy látszik, idén hagyják, és ugyanaz van, mint a fociban, utólag már nem lehet vitatkozni a bíróval. Lehet, hogy a következő versenyekre rendőrségi villogót szerelek az autómra, mert nagyon úgy látszik, hogy senki nem vesz észre” – panaszkodott az ESPN-nél vitt rovatában a pilóta.

Liuzzi szerint később még nagyobb gondot jelent majd a jelenség, és míg az újonc csapatok esetében talán elnézőnek lehet lenni, a gyors autóktól ez elfogadhatatlan.

“A Q1-ben ma már 24 autó köröz, előre látható, hogy Monacóban kész káosz lesz! Leggyakrabban a Hispaniákkal, a Virginekkel és a Lotusokkal van gond, mert sokkal lassabbak, így nehezen kezelik a forgalmat. De sokszor ragadtam már be Williams mögé is, amire egyszerűen nincs mentség! Nincs erre csodagyógyszer, de a pilótáknak jobban kellene figyelniük a tükröket, a stewardoknak pedig szigorúan le kellene csapni azokra, akik nem teszik” – írta az olasz.