Az unalmas szezonnyitó, a Bahreini Nagydíj után élénk vita bontakozott ki arról, hogy a Forma-1 megfelelően szórakoztató-e és hogy egyáltalán van-e értelme az ilyen kérdésfelvetésnek.

Míg az F1 ura, Bernie Ecclestone és a csapatok a “show” javításán gondolkodnak, több pilóta is arra figyelmeztetett, hogy a Forma-1 már évtizedek óta ugyanilyen, és aki csak az előzésekre várva nézi a versenyeket, az inkább válasszon magának másik sportágat.

“Ez a sport a technikáról szól, arról, hogy mennyire precíz a mechanika, a tervezés, bármi. Azok, akik ennél több szórakozást várnak, jobb, ha meggondolják, hogy akarják-e a Forma-1-et nézni” – mondta például Fernando Alonso.

Az 1998-99-es világbajnok, Mika Häkkinen egyetért a többiekkel, ő is úgy látja, hogy a nézők többsége eleve hamis elvárásokkal nézi az F1-et.

“Az embereknek alaposabban meg kellene érteniük az F1-et, azt, hogy mi történik a pilótákkal, mit tesznek a csapatok. Tanulmányozniuk kellene a sportot. Ha az ember bekapcsolja a tévét és csak annyit lát a futamon, hogy körbe-körbe mennek, az tényleg unalmas. De minél többet tud az ember, annál izgalmasabbá válik!” – mondta a finn az új-zélandi Weekend Heraldnak.