Hétfőn írtuk, hogy a tavalyi és az idei Ausztrál Nagydíj tapasztalatai után a Nemzetközi Automobil Szövetség a verseny délután ötórás rajtidőpontjának módosítását fontolgatja.

Mivel a verseny szervezői nem hajlandóak Bernie Ecclestone kedvében járni, és villanyfényes futamot rendezni, de az európai tévénézők időbeosztásához alkalmazkodni kell, így 2009-re a lehető legkésőbbre, 17 órára tolták a rajtot. Tavaly a verseny végére érkező naplemente okozott azonban problémákat a pilótáknak, idén pedig a borús idő miatt volt túl sötét.

“Én csak annyit tudok biztosan, hogy Ausztrália túlment egy határon. A verseny végén egyértelműen túl sötét volt, logikus, hogy az FIA méréseket végzett és jövőre változtatásokat szeretne” – mondta Michael Schumacher.

A melbourne-i főszervező, Ron Walker nagyon nem vette jó néven a versenyzők panaszait:

“Egyértelműen nem jelent veszélyt a késői rajt. De a pilótáknak semmi sem jó, egy rakás lusta ember, akik két-három kivételtől eltekintve semmit sem tesznek a sport érdekében. Sok pilóta primadonna, semmi sem jó nekik” – idézte Walkert az ausztrál Herald Sun.