Michael Schumacher visszatérése utáni harmadik futamán könyvelhette el első kiesését, a hétszeres világbajnok a Maláj Nagydíj tizedik körében parkolta le Mercedesét a pálya mellé. “A hatos kanyarban az autó hirtelen instabillá vált, alig tudtam kormányozni” – nyilatkozta Schumacher.

“Miután félreálltam, természetesen rápillantottam az autóra, azt vettem észre, hogy az utolsó néhány métert már a bal hátsó kerék anyacsavarja nélkül tettem meg. Valahogy önállósította magát, így pedig vezethetetlen volt az autó. Először arra gondoltam, a felfüggesztés törhetett el, de nem ez okozta a kiesést.”

“Nem tudom, mi történhetett a kerékanyával, elég szokatlan ez a hiba. Rengeteg tesztkilométert tettünk meg és ilyesmi egyszer sem fordult elő.” Sebastian Vettel szintén az anyacsavar hibája miatt esett ki Melbourne-ben, Schumacher nem tudja, van-e összefüggés a két eset között. “Csodálkoznék, ha lenne kapcsolat, mindenesetre alaposan ki kell vizsgálnunk, mi történt.”

Schumacher szerint ha nincs a korai kiesés, jó eredményt érhetett volna el a főszponzor Petronas hazai versenyén. “Természetesen ennél sokkal többet mutathattunk volna, Sutiltól próbáltam kényelmes távolságot tartani, hogy óvjam a gumijaimat. A bokszkiállás után jó gumikon támadhattam volna, de addig nem jutottam el.”

“Az ilyen dolgok hozzátartoznak az autóversenyzéshez, korábban is átéltem már ilyesmit. Dühönghet az ember vagy mondhatja egyszerűen azt, hogy ‘oké, ez a játék része’ és inkább előre tekint. Én éppen ezt teszem.”

Schumacher elismeri, hogy jelenleg nem túl jó a Mercedes. “Őszintén szólva, ami engem illet, minden a terv szerint halad a visszatérésemet illetően. Az autó viszont nem hozza az eredeti elképzeléseket, ez nyilvánvaló és tudjuk is jól. De még nincs veszve semmi, félúton járunk.”