A Mercedes részéről szó sem volt féltékenységről

A Mercedes részéről szó sem volt féltékenységről

A Red Bull tavaly sokáig fontolgatta a Renault-motorok Mercedesekre való lecserélését, de végül nem került sor az üzletre, a csapat kénytelen volt a francia erőforrás mellett maradni. Az köztudott volt már ősszel is, hogy a Mercedes fő partnere, a McLaren megvétózta a Red Bull kívánságát, de a cég motorsportfőnöke, Helmut Marko a napokban azzal állt elő, hogy valójában a német gyártó maga sem akart üzletet, nem szerettek volna ugyanis még egy erős riválist az új gyári csapatnak, a Mercedes GP-nek.  

A Mercedes szóvivője cáfolta, hogy erről lett volna szó: “A McLaren volt az exkluzív partnerünk, és ők ellenezték. A Mercedes a Red Bullnak is adott volna motort, ezt ők is jól tudják” – mondta a cég képviselője a német Expressnek.

Bár tavaly óta a Mercedes erőforrásai számítanak a mezőny legjobbjainak, a riválisok szerint brixworth-ben ügyeskedtek a legjobban a fejlesztési tiltás kikerülésével, a Mercedes szerint ez is csak rágalom: “A mérnökeink mindent a szabályoknak megfelelően és az FIA tudtával tesznek, és ezt az FIA is megerősítheti” – hangsúlyozta a szóvivő.