Michael Schumacher 2010-ben három év kihagyás után tér vissza a Forma-1-be a Mercedesszel. A német a tesztek után már tűkön ül, alig várja, hogy a jövő hétvégén elrajtolhasson Bahreinben.
 

“Végre elkezdődik az idény! Úgy érzem magam, mint egy kisgyerek karácsony előtt! A visszatérésemről szóló döntés, mintha már nagyon régen lett volna, izgatottan várom, hogy elrajtoljon a szezon!” – mondta a 41 éves német.

“Fura belegondolni,hogy újra a Forma-1-ben versenyzek majd, hiszen néhány hónappal ezelőtt még kategorikusan elutasítottam volna a lehetőséget. De néha változnak a dolgok, és a megfelelő körülmények adódnak. Frissebbnek érzem magam, mint az elmúlt években bármikor. Fizikailag tökéletesen felkészültem, visszatért az energiám!”

Bár a Mercedes GP autója nem volt a leggyorsabb a teszteken, a csapat Bahreinre új csomagot visz, és ahogy a csapatfőnök, Ross Brawn, Schumacher is minél jobb eredménnyel szeretne kezdeni.

“Az idény előtti tesztek alapján mindig nehéz tippelni, idén pedig különösen az, de az utolsó, barcelonai teszten bebizonyosodott, hogy versenyképesek lehetünk. Bahreinben új alkatrészeink lesznek, amelyek tovább javíthatják az autó teljesítményét. Fontos, hogy az elejétől az élmezőnyhöz tartozzunk, és én bízom benne, hogy így is lesz!”