Nico Rosberg négy williamses év után 2010-ben a bajnokcsapathoz, a Mercedes GP-hez szerződött, de ott megkapta maga mellé a visszatérő Michael Schumachert is. A 24 éves német ennek ellenére nem érzi úgy, hogy mindenképpen a hétszeres bajnokárnyékában lesz majd idén.

A kérdésre,hogy a teszteken melyikük volt a gyorsabb, Rosberg így reagált: “Nehéz megmondani, ritkán voltunk ugyanaznap a pályán. De azt hiszem, a tesztek után Michael egy kicsit jobban tisztel, ami fontos a számomra. Mindenképpen meg akartam mutatni a csapatnak, hogy az autó az én kezeim között is ugyanolyan jól megy” – magyarázta a Bildnek a pilóta.

Rosberg azt ugyan maga is elismeri,hogy időnként a kelleténél nagyobb egy kicsit az önbizalma, de ennek ellenére nagyon is harciasan beszél a csapaton belül rá váró csatáról.

“Biztosan bírni fogok vele, és futamokat nyerek majd – ehhez pedig az kell, hogy időről-időre elverjem. Persze Michael minden idők legjobb versenyzője, és nem véletlenül!”.

“Nem fogja senki igazán elverni, de a teszteken az is kiderült, hogy legalább négy csapat nagyon erős. A nyolc versenyző közül mindig csak egy lehet a legjobb.”