Domenicali újra autót ad alá

Domenicali újra autót ad alá

Valentino Rossi október végén, hatodik MotoGP-címe megszerzése után kerek perec kijelentette, hogy legszívesebben egy újabb, immár sokadik ferraris F1-es teszttel ünnepelné a bajnoki sikert.

A Doktornak nem kellett sokat várnia, a Ferrari nem sokkal később jelezte, hogy megvalósulhat a dolog, a csapatfőnök, Stefano Domenicali pedig tegnap Madonna di Campiglióban egyebek mellett Rossi jövő heti tesztjét is bejelentette hivatalosan.

“Montezemolo elnök úr megígérte ezt neki, miután újra megnyerte a világbajnokságot. Valentino január 20-án és 21-én vezet majd Barcelonában egy F2008-ast. Utána azonban mindketten a saját céljainkra koncentrálunk majd, Vale a MotorGP-re, mi a Ferrarinál pedig a Forma-1-re.”

Az újságírók Rossi esetleges – az utóbbi években azonban egyre valószínűtlenebb – F1-es jövőjére is rákérdeztek Domenicalinál, aki a harmadik autó indításának általuk favorizált koncepciójával hozakodott elő újra:

“Soha se mondd, hogy soha. Sokat beszéltünk már a harmadik autóról, amely elvileg jót tenne a Forma-1-nek, úgy pedig főképp, ha így például Rossinak is lehetősége nyílna belépni a sportágba. Ez nem is csak a Ferrarira igaz, a többi csapatra szintén: amikor harmadik autóról beszélünk, nem feltétlenül arra gondolunk, hogy azt mi indítjuk, átadhatnánk az autónkat egy kiscsapatnak is mondjuk.”