A Ferrari sajtóhetén, a Wroomon a csapat új pilótája, Fernando Alonso arról beszélt, hogy nagyon jól halad a beilleszkedéssel, és kimondottan otthon érzi magát Maranellóban.

“Kapcsolatban voltunk végig, főleg a versenymérnökömmel és a szerelőkkel. E-maileztünk, telefonáltunk, folyamatosan tájékoztattak az autó fejlesztéséről, hogy teljesen készen álljak a februári tesztekre. Jól megy a közös munka, az első naptól kezdve otthon éreztem magam a csapatnál. Rögtön családias érzés volt” – magyarázta a spanyol.

Alonso azt is kiemelte, hogy a Ferrari lesz az utolsó F1-es csapata: “Ebben 100 százalékosan biztos vagyok. Egy pilóta számára nincs nagyobb dolog, mint a Ferrarihoz kerülni. Azután, hogy valaki náluk versenyzett, már lehetetlen lenne ugyanolyan motiváltnak lenni, akkora hagyománya van ennek a csapatnak.”

A kétszeres világbajnok azt is beismerte, hogy első évében nem lesz könnyű rögtön megnyerni a címet, a hozzászokás eltart majd egy darabig, azonban mára sokkal jobb versenyzőnek érzi magát, mint amilyen 2005-ös és 2006-os renault-s sikerei idején volt.

“Természetesen nem lesz könnyű. Gyorsan kell majd alkalmazkodnom. Hét-nyolc napot tesztelek februárban, az első három-négy futamon még nem szokom hozzá százszázalékosan az autóhoz és a csapathoz. Viszont onnantól már biztosan a legjobb Alonsót és a legjobb Ferrarit láthatják majd!”

Örül a bejáratott csapattársnak

Örül a bejáratott csapattársnak


Alonso kitért az első számú pozíció kérdésére is, cáfolta, hogy ilyesmiről lenne szó.

“Sosem kértem egyetlen csapattól sem, hogy első számú legyek, ennek semmi alapja, egy kisebbség azonban újra és újra ezt ismételgeti. De az is biztos, hogy második számú sem akarok lenni, mint ahogy 2007-ben előfordult” – utalt a mclarenes szezonjára a spanyol.

“Úgy gondolom, hogy jó is, hogy a csapattársam már otthon van a csapatnál, mert engem is segíthet. Ha mindkét pilóta új, elveszhetnek a mérnökök között. Felipével nem ez a helyzet, ismeri a csapatot, szerintem erős páros lehetünk. Ami 2007-ben volt, elmúlt. Már 2010 van, egyesek meg még mindig azon rágódnak” – morgott Alonso.