Hosszú bizonytalanság után az FIA két héttel ezelőtt hivatalosan is felvette a 2010-es F1-es nevezési listára a Saubert. A svájci csapat Kamui Kobayashi személyében tegnap már az egyik jövő évi pilótáját is bemutatta, azonban ezzel egy időben két szponzorának is búcsút inthetett.

Az FxPro devizakereskedelmi cég 2009-ben csatlakozott a BMW Sauberhez, az üzlet keretében a támogató logói az autók első szárnyán, a visszapillantókon és a pilóták sisakján és overallján szerepeltek. A logó nem tűnik el a rajtrácsról 2010-ben sem, de az FxPro jövőre már máshol fekteti be a pénzét: az új partnerük a Virgin lesz.

A Sauber évtizedes partnere, a BMW 2006-os beszállása után is maradó Petronas is elhagyja a csapatot, a maláj állami olajcég azonban nem áll át másik csapathoz – az áttételesen szintén malajziai állami kézben lévő Lotushoz sem -, egyszerűen felhagynak az F1-es szponzorációval, csakis a Maláj Nagydíj névadói támogatását vállalják ezután.

“Jövőre nem lesz csapatunk, és kizárólag csak szűken vett üzleti érdekből, a kenőanyagaink eladása kapcsán vállalunk ezután F1-es szerepet” – nyilatkozta a Star című helyi lapnak a Petronas CEO-ja, Tan Sri Mohd Hassan Marican.