Feltartásért ejnye-bejnyét is kapott

Feltartásért ejnye-bejnyét is kapott

Bár a versenyhétvége előtt a Red Bull számított a Belga Nagydíj favoritjának, a csapat számára nem alakultak valami fényesen az edzések, és az időmérőn sem váltották meg a világot. Sebastian Vettel a 8., Mark Webber a 9. helyen végzett. Az ausztrál a harmadik szabadedzést a bokszban várta végig, a kvalifikációnak pedig motorcsere után vágott neki, de délután tisztázta, hogy a korábbi erőforrás sem romlott el.  

“Ez aztán furcsa időmérő volt! Azt hittük, versenyképesebbek leszünk. Fisié a pole! Nagy nap ez nekik, mindenkit megleptek. Sokan gyorsabbak voltak nálunk, ebből is látszik, hogy a Forma-1 milyen kiszámíthatatlan. Motort kellett cserélnem az időmérő előtt, de ez nem befolyásolta az eredményt. Új motort tettünk be, mert ellenőriznünk kellett ezt-azt a másikon, de úgy néz ki, hogy az is rendben van” – mondta Webber, aki egyébként megrovást is kapott a stewardoktól, amiért több pilótát is feltartott a Q1-ben. Az esetek azonban nem voltak nagyon súlyosak, így az ausztrál nem kapott hátrasorolásos büntetést.

Giancarlo Fisichella pole-ja Vettelt is nagyon meglepte, vasárnap pedig nehéz versenyt vár.

“Érdekes volt, de számunkra nem alakult a legjobban az időmérő. A nyolcadik és kilencedik rajtkocka nehéz futamot ígér. Sajnos hibáztam az utolsó gyors körömön a Q3-ban, rosszul váltottam, így elveszett a sebességem, nem is volt értelme befejezni. Az eredmények elég meglepőek, nem hiszem, hogy bárki is számított Fisi elsőségére” – magyarázta a német.