Tűkön ülnek

Tűkön ülnek

2010-től papíron Doningtonban rendezik meg a Brit Nagydíjat egészen 2026-ig, de a pályáról általában csak az építkezés, a felújítás és a pénzügyek problémái miatt hallani, ezért júniusban már a jó öreg Bernie Ecclestone is azt mondta, hogy Silverstone ugorhat be, ha az új helyszín nem készül el időben.

Silverstone-ban természetesen örülnek ennek, de a pálya ügyvezető igazgatója, Richard Phillips arra figyelmeztet, hogy a döntést néhány héten belül meg kell hozni, mert különben ők sem vállalják a futam jövő évi rendezését.

“Megvan a stratégiánk, de minden egyes nappal romlik a helyzet. Úgy gondolom, hogy ha hat héten belül nem tudjuk, hogy mi rendezzük-e a Brit Nagydíjat, akkor elég nehéz lesz utána elkezdeni a munkát” – mondta a vezető, hozzátéve, hogy a doningtoniaknál is érdeklődtek arról, hogyan állnak, de a válasz nem volt túl barátságos és konstruktív.

“Felteszem, hogy mint a szerződések többségénél, Doningtonnal kapcsolatban is van valami határidő, amin nem lehet túlcsúszni. Remélem, hogy valamikor Bernie Ecclestone is azt mondja majd, hogy eddig és ne tovább! Mi nem nagyon tehetünk mást, mint hogy jelezzük, készen állunk.”

Ecclestone azért vitte el a Brit Nagydíjat Silverstone-ból, mert a pálya pénz híján hosszú éveken keresztül nem hajtotta végre az F1 ura által követelt felújításokat. A brit Sunday Express szerint a pálya vezetése most arab befektetőknek adná el a helyszínt, hogy forrásokhoz jusson.

Más kérdés azonban, hogy a jelenlegi tulajdonos, a Brit Autóversenyzői Klub (BRDC) a pálya korábbi vezetője, John Fitzpatrick szerint nem akar majd lemondani a helyszínről, a BRDC elnöke, Damon Hill pedig cáfolta, hogy ilyen üzletre készülnének, bár azt az 1996-os F1-bajnok is elismerte, hogy jól jönne számukra egy jelentős befektető.