Abu-Dzabi november 1-jén a Forma-1-es világbajnokság idei záróhelyszíneként mutatkozik majd be a Forma-1-ben. A még jelenleg is épülő Yas Marina pályán azonban nem az F1-esek avatják majd fel, GP2-esek melegítik be a versenyhelyszínt, jelentette be az Egyesült Arab Emírségek motorsportszövetségének vezetője, Mohammad bin Sulayem, aki egyben az FIA egyik alelnöke is.

Hozzátette, hogy az október 23-24-i, azaz az F1-es finálét megelőző GP2-viadal valószínűleg a GP2 Asia-sorozat 2009-10-es évadának része lesz.

Szintén pályákkal kapcsolatos hír, hogy a Forma-1-es visszatérés ötletével kacérkodó dél-afrikai Kyalami jó darabig biztosan nem kerül be a versenynaptárba, ugyanis Gauteng tartomány frissen kinevezett fejlesztési tisztviselője revideálta és ejtette az erre vonatkozó terveket.

A csak idénre kipottyant Kanada visszatérésére viszont megnőttek az esélyek, ugyanis Bernie Ecclestone által a montreali vezetésnek először tett és azonnal visszautasított öt évre 175 millió dollárt követelő ajánlata 75 millióra szelídült – írja a helyi Globe and Mail.