Az F1-vezér Bernie Ecclestone kicsit elhamarkodottan jelentette ki, hogy biztos a Kanadai Nagydíj visszatérésében, a montreali szervezők legalábbis rögtön jelezték, hogy még nem született meg a megállapodás. Folyamatosak az egyeztetések, mert ugyan Kanada szívesen visszatérne a versenynaptárba, de nem szeretne annyit fizetni a házigazdaságért, mint amennyit Ecclestone kér.

“Állandóak a tárgyalások a város, valamint a Quebec-tartományi és a fővárosi kormányzat között” – jelentette ki Gerald Tremblay montreali polgármester szóvivője. “Szeretnénk, ha a Forma-1 visszatérne Montrealba, de nem mindenáron.”

A hírek szerint Ecclestone több mint 113 millió eurót (31 milliárd forintot) kér azért, hogy Kanada újabb öt évre házigazda lehessen, ezzel szemben a szervezők azt szeretnék, ha a megállapodás jobb anyagi feltételekkel és hét évre köttetne meg. Ecclestone egyébként folyamatosan agyal azon, hogyan alakíthatná át a versenynaptárat, tervei között szerepel az is, hogy a Nürburgring és Spa-Francorchamps rendezne felváltva versenyt.