Ijesztő baleset történt a Magyar Nagydíj időmérőjének második szakaszában. Felipe Massa a harmadik és a negyedik kanyar közötti egyenesben haladt, amikor egy, nagyon valószínűen Rubens Barrichelló autójának futóművéből leszakadt rugó a semmiből érkezve a sisakjának csapódott. A brazil pilóta ezután pár pillanatig magatehetetlenül ült az autóban, átvágta a Mansell kanyart, és egy kis fékezés után egyenesen a gumifalba csapódott.

Massa sokáig mozdulatlan volt a baleset után, úgy tudni, hogy koponyasérülést szenvedett. A televíziós képeken úgy látszott, hogy magánál van, a kezét mozgatta. A versenyzőt kórházba szállították. A Ferrari szóvivője, Luca Colajanni elmondta, hogy a pilóta magánál volt, és kommunikálni is tudott, a sérülése pedig nem életveszélyes.

Videó Massa sokkoló balesetéről 1
Az F1 pilótákat milliós értékű sisak védi


Az esetet különösen az teszi borzongatóvá, hogy épp a múlt hét végén történt halálos baleset a Forma-2-ben, amikor a fiatal Henry Surtees fejét találta el egy leszakadt kerék, és hasonlóan magatehetetlenül csapódott a falnak.

Az olasz Gazzetta dello Sport több képet is közölt Massáról a baleset után, de csak az erősebb idegzetűek kattintsanak ide, ha látni szeretnék.

A pilóta honfitársa, Rubens Barrichello is a kórházba ment, hogy megnézze, milyen állapotban van a ferraris, és a látogatás után ezt mondta a Daily Telegraphnak:

“Nagyon izgatott volt. A fejbőre felszakadt, valószínűleg az én alkatrészemtől. Magánál volt, beszélt, de még vizsgálják a sérülést. A kezeit és a lábait is mozgatta, de aztán elkábították, mert nagyon fel volt zaklatva.”

A baleset után is kaotikusan alakult időmérőről készült beszámoló itt olvasható!