Ijesztő baleset történt a Magyar Nagydíj időmérőjének második szakaszában. Felipe Massa a harmadik és a negyedik kanyar közötti egyenesben haladt, amikor egy, nagyon valószínűen Rubens Barrichelló autójának futóművéből leszakadt rugó a semmiből érkezve a sisakjának csapódott. A brazil pilóta ezután pár pillanatig magatehetetlenül ült az autóban, átvágta a Mansell kanyart, és egy kis fékezés után egyenesen a gumifalba csapódott.

Massa sokáig mozdulatlan volt a baleset után, úgy tudni, hogy koponyasérülést szenvedett. A televíziós képeken úgy látszott, hogy magánál van, a kezét mozgatta. A versenyzőt kórházba szállították. A Ferrari szóvivője, Luca Colajanni elmondta, hogy a pilóta magánál volt, és kommunikálni is tudott, a sérülése pedig nem életveszélyes.

Az F1 pilótákat milliós értékű sisak védi

Az F1 pilótákat milliós értékű sisak védi

Az F1 pilótákat milliós értékű sisak védi


Az esetet különösen az teszi borzongatóvá, hogy épp a múlt hét végén történt halálos baleset a Forma-2-ben, amikor a fiatal Henry Surtees fejét találta el egy leszakadt kerék, és hasonlóan magatehetetlenül csapódott a falnak.

Az olasz Gazzetta dello Sport több képet is közölt Massáról a baleset után, de csak az erősebb idegzetűek kattintsanak ide, ha látni szeretnék.

A pilóta honfitársa, Rubens Barrichello is a kórházba ment, hogy megnézze, milyen állapotban van a ferraris, és a látogatás után ezt mondta a Daily Telegraphnak:

“Nagyon izgatott volt. A fejbőre felszakadt, valószínűleg az én alkatrészemtől. Magánál volt, beszélt, de még vizsgálják a sérülést. A kezeit és a lábait is mozgatta, de aztán elkábították, mert nagyon fel volt zaklatva.”

A baleset után is kaotikusan alakult időmérőről készült beszámoló itt olvasható!

a videó a hirdetés után indul