Hivatalosan, a Ferrari közleménye szerint Felipe Massa operációja jól sikerült, a pilóta stabil állapotban van, ennél azonban komolyabb lehet a helyzet. Dr. Bazsó Péter, a Honvéd-kórház főigazgatója és dr. Zsiros Lajos, a Magyar Honvédség fősebésze este sajtótájékoztatót tartott, ezen pedig az hangzott el, hogy a pilóta “súlyos, életveszélyes, de jelenleg stabil” állapotban van.

Massa műtétjét egyórás előkészület után kezdték meg, koponyatörése mellett problémát jelent, hogy a közel egykilós, nagy sebességgel eltalált rugó miatt agyödéma alakult ki nála. Ezt sem kommunikálta ugyan a Ferrari, de az orvosok szerint Massát jelenleg is altatásban, lélegeztetőgépen tartják, legkorábban vasárnap ébresztik fel a mesterséges kómából.

Stefano Domenicali csapatfőnök sem tért ki ezekre a részletekre, szombat este azonban úgy fogalmazott, hogy Massa “szinte biztosan” nem ül már autóba idén. A német Focus Online-on este tíz előtt pár perccel Luca Colajanni Ferrari-szóvivő vehemensen tagadta az életveszélyről szóló kijelentéseket, szerinte ez “abszolút pletyka”, hiába orvosok szájából hangzott el. Annyit viszont sikerült kierőszakolni belőle, hogy “Felipe valóban mesterséges kómában van, de vasárnap felébresztik”. A kórház előtt több szurkoló várja a híreket, sokan megrendülten sírnak, könnyeznek.

Fél 11 után Massát meglátogatta Bernie Ecclestone F1-főnök is. “Felipe állapota stabil, alszik, de többet csak reggel tudnak mondani, akkor visszajövök én is” – nyilatkozta az Index helyszíni riporterének.