Nem villanás volt Heikki Kovalainen délelőtti jó teljesítménye, amikor leggyorsabbként zárta a Magyar Nagydíj 1. szabadedzését. Ma délután ugyanis tovább javítottak, a világbajnok Lewis Hamilton vezetésével immár az első két helyet szerezték meg a listán.

Egyelőre úgy tűnik, a Williamsnek is fekszik Hungaroring, hiszen az edzésmenő Nico Rosberg harmadik helye mellett Kazuki Nakajima is a legjobb ötbe hozta az autót.

Massa esett kelt

Massa esett kelt

Massa esett kelt


Ami a Red Bull-Brawn csatát illeti, ott előbbi áll jobban, hiszen míg Mark Webber és Sebastian Vettel révén egy 4. és egy 6. időt hoztak, addig Rubens Barrichellót és Jenson Buttont csak 7. és 13. helyen jegyezték a harmadik edzés után. Mindezt úgy, hogy Webber az edzés utolsó harmadát a bokszban ülve töltötte hidraulikus hiba miatt.

Nem jó hír ez Ross Brawn csapatának, hiszen a mai forró időszak után holnapra hűvösebb időt jósolnak, amit nem szeret autójuk, mert nehezen melegíti fel abroncsait, kevésbé tapad.

Gyorsult a Toro Rosso újonca, Jaime Alguersuari: a délelőtti az elsőtől mért két másodperces hátrányát 1,8-re szorította, úgy hogy a mezőny gyorsult. Persze nem meglepő, hogy még mindig ő a leglassabb. Az már sokkal inkább, hogy a Ferrari az előzetes terveihez képest, hogy a dobogóért küzd, csak a mezőny második felében köröz. Felipe Massa 18. helye elég kiábrándító, a brazil folyamatosan a tapadás hiányával küzdött.

Egyelőre nem villog a Brawn

Egyelőre nem villog a Brawn

Egyelőre nem villog a Brawn


A pálya továbbra is igen poros és a pilóták is túlvállalják magukat, szinte mindenki csúszkált, Nelson Piquet még a sóderágyat is meglátogatta. Lewis Hamilton volt talán a legszorgalmasabb ezen a téren, kicsúszott a kettes és a tizenkettes kanyarnál is – mindkétszer a betonozott bukótér miatt folytathatta -, a pálya hátsó részén lévő sikánt is levágta miután túl rövid féktávval próbálkozott. Mindez azonban nem akadályozta meg abban, hogy az utolsó pillanatokban egy remek időt autózzon.

A 2009-es Forma-1 Magyar Nagydíj 2. szabadedzésének eredménye: