Jó eredményt érhetett volna el Lewis Hamilton a Német Nagydíjon, ha nem akarja az egész futamot a rajtnál megnyerni. Így is látszott, hogy a McLaren nagyot lépett előre, a csapat jó szereplésben bízik a nehéz Magyar Nagydíjon is. “A Hungaroring az egyik legnehezebb pálya a pilóták számára, az egész körben dolgozni kell” – mondta Hamilton. “Kicsit olyan, mint egy kartpálya, rengeteg kanyarral, szökkenéssel, csak a rövid célegyenesben lehet pihenni.”

“A tapadás is alacsony, ezért trükkös az előzés, de szeretek idejönni: 2007-ben nyertem, tavaly pedig megszereztem a pole-t. Precíz vezetést kíván a pálya, nem lehet túl keményen nyomni, ezzel rengeteg időt lehet veszíteni. Németországban nyújtott teljesítményünk alapján olyan eredmény elérésében bízom, mely jól mutatja, mennyit fejlődtünk az elmúlt hetekben.”

“Tavaly nyertem, úgyhogy jó érzésekkel jöttem újra Budapestre” – nyilatkozta már Heikki Kovalainen. “Ez a verseny az időmérőn áll vagy bukik: elöl kell lenni, aztán az első szettel annyira nyomni, amennyire csak lehet. Elég keményen bánik a pálya a gumikkal, okosan kell beállítani az autót, remélem, új csomagunkkal hasonlóan jó szereplést tudunk produkálni, mint a Nürburgringen.”

Martin Whitmarsh csapatfőnök pilótáihoz hasonlóan bizakodó. “A Magyar Nagydíjon Lewis és Heikki is megkapja az új csomagot, bízunk benne, hogy így közelebb tudunk kerülni az élmezőnyhöz. Csapatként sok sikert éltünk már meg a Hungaroringen, reméljük, hogy olyan eredményt érünk el, amely végre megfordítja szerencsénket a szezon hátralévő részére.”