A Ferrari és Kimi Räikkönen 2009-ben eddig a Monacói Nagydíjon teljesített a legjobban: a finn nem sokkal maradt le a pole-ról, a versenyt pedig a harmadik helyen zárta, Felipe Massa pedig a negyedik lett. Mivel a Hungaroring a monte-carlói utcákhoz hasonlóan lassú és kanyargós pálya, Räikkönen bízik benne, hogy a magyar helyszín is jól fekszik majd az autónak.

“Sokszor mondják, hogy a magyar pálya hasonlít Monacóhoz. Igaz, a kanyarok lassúak, de a Hungaroring azért nem annyira kegyetlen, mint a hercegség pályája, ahol a legkisebb hiba után is szinte biztosan a falban végzi az ember.”

“Ezzel együtt tényleg a mostani futam lesz a leghasonlóbb Monacóhoz. Ott sikerült a dobogóra állnom, itt is ez a cél” – magyarázta Räikkönen, hozzátéve, hogy nálunk az időmérős szereplés szinte ugyanolyan fontos, mint a verseny. “Ha az ember nem az első sorokból rajtol, nagy az esélye, hogy hosszú, forró, nehéz délutánja lesz, nem sok reménnyel a jó eredményre.”

A 2007-es világbajnok egyelőre nem tudja, hogy mit várjon a csapattól az idény második felében:

“Keményen dolgoztunk az idény kezdete óta, hogy felzárkózzunk az élmenőkhöz, de természetesen a többiek is fejlesztették az autóikat. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy idén már nem tesztelhetünk. Hogy hogyan alakul az idény második fele, attól függ, hogyan osztjuk el az erőforrásokat, már a jövő évi autón is teljes lendülettel dolgozunk.”