Kimi Räikkönennek nem sikerült túl jól a Német Nagydíj, miközben Felipe Massa dobogóra állhatott, a finn a Magyar Nagydíjon köszörülné ki a csorbát. Räikkönen szerint jó esélyei vannak arra, hogy a Hungaroringen megszerezze idei második dobogós helyezését, a pálya vonalvezetése ugyanis kedvez a lassabb tempót kedvelő F60-nak.

“Jól kellene szerepelnie az F60-nak a Hungaroringen, hiszen a pályán sok a lassú kanyar” – mondta a monacói harmadik Räikkönen. “Emellett a hőmérséklet is a németországinál jóval magasabbnak ígérkezik, ez szintén előnyt jelenthet számunkra, nagyszerű lenne újra dobogóra állni.”

Räikkönen elégedett az F60 fejlesztésével, bár úgy látja, aerodinamikai szempontból még mindig látszik egy kis hátrány a gyors kanyarokban. “Megkapom az új hátsó szárnyat, amely remekül működött Felipe autóján, elképzelhető, hogy további új alkatrészekkel is készülünk.”

“Németországba is vittünk új elemeket, összességében nem voltak rosszak a beállításaink, de még mindig nagy árat fizetünk a megfelelő leszorítóerő hiánya miatt. Ennek hatása bizonyos kanyarokban nagyon feltűnő.”