Nem tudott alkalmazkodni a Nürburgring folyamatosan változó körülményeihez a Ferrari, Felipe Massa a nyolcadik, Kimi Räikkönen pedig a kilencedik helyen fejezte be az időmérőt. Mindketten a Force Indiával parádézó Adrian Sutil mögött ragadtak, a finn pilóta részben azért, mert – szinte szokás szerint – nem maradt friss gumija a Q3-ra.

“Nehéz tréningen vagyunk túl, állandóan változott a pálya állapota” – mondta Räikkönen. “Ennélfogva nem lehet kijelenteni, hogy a végeredmény a valós erőviszonyokat tükrözi. Megbűnhődtünk azért, hogy a Q3-ra nem maradt friss gumink, normál időjárási viszonyok között előrébb végezhettünk volna. Azért nem állunk rosszul, jó stratégiát dolgoztunk ki, megpróbáljuk a legtöbbet kihozni belőle.”

Felipe Massa is panaszkodott kicsit az időjárásra, szerinte is furcsa volt a kvalifikáció. “Ez az edzés olyan volt, mint a lottó: egyszer száraz, egyszer vizes. Jobban is sikerülhetett volna, de akár rosszabbul is, nem ugrálok örömömben a nyolcadik hely miatt, de nem olyan rossz eredmény ez. Jó a vasárnapi taktikánk, a pontszerzés könnyedén meglehet, őszintén szólva a dobogó távolinak tűnik.”