Valamit nagyon eltalált a Német Nagydíjra a McLaren, a csapat új alkatrészeinek köszönhetően Lewis Hamilton két szabadedzést is megnyert, az időmérőn pedig az ötödik helyen zárt, alig elmaradva a győztes Mark Webbertől. Hamilton az utóbbi kínos hetek után jobb kedvre derült az eredménytől, még azt sem tartja lehetetlennek, hogy idei legjobb időmérős eredménye után akár a győzelemért is harcolhat.

Hamilton autója főleg száraz pályán tűnt versenyképesnek, a világbajnoki címvédő a versenyre is ilyen körülményeket kíván. “Ha nem lesz eső, biztosan remek pozícióban leszünk és jó esélyekkel küzdhetünk a dobogóért” – mondta Hamilton. “Még a Red Bullokkal is versenyben lehetünk, de valószínűleg vizes pályán is tartani tudjuk a lépést.”

Hamilton csapattársa, Heikki Kovalainen a hatodik helyen zárt, idén először fordult elő, hogy mindkét McLaren bejutott az időmérő utolsó harmadába. “Nagyszerű eredményt értünk ma el, ezt a gyárban elvégzett munkának köszönhetjük. Óriási a különbség a három héttel ezelőtti helyzethez képest” – tette hozzá Hamilton.