Minden eladó

Minden eladó

Minden eladó


Minden eddiginél kevesebb turistát várnak a július utolsó hétvégéjére eső ez évi Forma-1 Magyar Nagydíjra a hazai szállodák – írja a Világgazdaság a szállodaláncok foglalásaira.  

A Danubius Hotels 12 budapesti egységében négy héttel a futam előtt 35 százalékkal alacsonyabb foglaltságot mértek, mint egy esztendővel ezelőtt – nyilatkozta a lapnak Tóbiás János, a szállodalánc általános vezérigazgató-helyettese, aki szerint a korábban kiemelt időszaknak számító futam ma már átlagos hétvégéhez hasonlítható.

Király Zoltán, a fővárosban 16 szállodát működtető Accor Hospitally Hungary Zrt. marketingigazgatója szerint is jóval kevesebb a foglalás a verseny hétvégéjére a tavalyinál. Szerinte általános tendencia, hogy a vendégek az utolsó pillanatban foglalnak, ennek ellenére úgy látja, hogy az idei futamhétvége gyengébb lesz a tavalyinál. Tavaly a 2007-es rekordot jelentő 200 ezernél is több látogatója volt a háromnapos rendezvénynek.

A szállodások és a versenyszervezők problémája nemcsak a gazdasági válságra vezethető vissza, magára a Forma-1-es bajnokságra is. Az utóbbi években Finnországból és Lengyelországból érkeztek külföldi szurkolók a legnagyobb számban. Utóbbiak tavaly nagyjából 25 ezren voltak.

Csakhogy míg tavaly Robert Kubica az élen vitézkedett, az idei évben sehol nincs, ahogy a finnek kedvencei, Kimi Räikkönen és Heikki Kovalainen sem. A Magyar Nagydíj rendezői a jövőben talán Sebastian Vettel vonzerejében bízhatnak, hiszen korábban Michael Schumacher sikerei vonzottak ide sok német turistát. Egy esetleges siker a Német Nagydíjon meglendítheti a jegyeladásokat.

Forrás: Világgazdaság