A McLaren meghívta Bruno Sennát, hogy vezesse a hétvégén a McLaren Honda MP4-4 versenyautót, amellyel nagybátyja, Ayrton Senna megnyerte 1988-ban a Forma-1-es világbajnokságot.  A 16 futamos évadból csupán egyetlenegyszer nem ez az autó nyert, Senna és Alain Prost csatáiról szólt az az évad.

Bruno Senna a Goodwood Sebesség Fesztivál  első két napján, tehát ma és holnap vezetheti a kocsit, míg vasárnap a McLaren aktuális sztárja Lewis Hamilton köröz majd vele.  

Az autó, amelyet az ifjú versenyzők kipróbálhatnak, a McLaren kollekciójának része, normál esetben Wokingban a McLaren központjában van kiállítva. Bruno a múlt héten már ellátogatott a gyárba, hogy üléspróbát tegyen az autóval, illetve, hogy találkozzon néhány alkalmazottal, akik Ayrton Sennával dolgoztak együtt 1988-ban.  

Mindkettőt vezeti

Mindkettőt vezeti

Mindkettőt vezeti


“Nagyszerű élmény lesz vezetni, ezt a nagy teljesítményű turbós szörnyeteget. Bár egy F1-es autó ebből az időszakból nem olyan, mint manapság, és Goodwood sem egy Nagydíj helyszíne, de biztos vagyok benne, ez a hétvége csak tovább fokozza majd az étvágyamat a Forma-1-gyel kapcsolatban” – mondta Bruno Senna az eseménnyel kapcsolatban.

“Igazán motiváló vezetni egy ilyen történelmi autót és ugyanazokban az emberekben megbízni, akik Ayrtonnak is segítettek a kocsinál, amikor azokat a győzelmeit szerezte a nyolcvanas években” – tette hozzá.