Lehet, hogy hamarosan véget ér a Fernando Alonso – Ferrari saga. A legújabb 158. epizódban a spanyol AS lap ismét a kétszeres világbajnok átigazolásáról ír. Szerintük Alonso öt évre, azaz 2014-ig szerződik a Ferrarihoz, kontraktusát pedig már a jövő évben megkezdi.

Az persze más kérdés vajon kit is rúg ki ezért a Ferrari, hiszen mindkét jelenlegi pilótájának Kimi Räikkönennek és Felipe Massának is szerződése van 2010 végig. Három autós szabály pedig egyelőre nincs életben a Forma-1-ben.

Felmerült Vettel leigazolása is Maranellóban (az AS szerint), de azt a döntést hozták, hogy egyelőre tapasztalatot kell gyűjtenie és csak 2011-től, – amikor amúgy is lejárna a Red Bull-os szerződése – próbálják meg elcsábítani.

Nem kell sokat várnunk, hogy megtudjuk igaza van-e a lapnak, hiszen a Ferrari hagyományosan az Olasz Nagydíj hétvégéjén, Monzában jelenti be az esetleges pilóták körüli változásokat. Elképzelhető, hogy idén is így lesz.

Ki nem kap piros ruhát jövőre

Ki nem kap piros ruhát jövőre

Ki nem kap piros ruhát jövőre


Ugyanakkor a lap már Alonso első Ferraris programját is ismerni véli. November 12-15 között rendezi a Ferrari a szokásos évadzáró ünnepségét a rajongók számára, ahol nemcsak a Forma-1-es csapat, de a GT-ben induló pilóták, illetve a kisebb, Ferrari-márkakupák bajnokai is részt vesznek.

Csakhogy történetében először az esemény nem Olaszországban, Mugellóban kerül megrendezésre, hanem Spanyolországban, Valenciában.

Egyfelől ezen az eseményen várható, hogy bejelentik a csapat új szponzorának a McLarentől elcsábított Santander érkezését. Ugyanakkor az esemény meglepetésembere Fernando Alonso lesz, aki többek között a spanyol bank pénzének köszönhetően mehet a Ferrarihoz. A pilóta civilben fog megjelenni (odatéved?), miután 2009 december 31-ig szerződés köti a Renault-hoz.