Ha mást esetleg nem is, annyit már mindenképp elmondhat idei szezonjáról Mark Webber, hogy közel két hónap alatt sikerült felülmúlnia saját hétéves teljesítményét. Az ausztrál pilóta Jenson Button és Rubens Barrichello mögött harmadik helyen zárt a Spanyol Nagydíjon, a sanghaji ezüstérem után másodszor állhatott dobogóra.

Öt versenyre volt szüksége Webbernek ahhoz, hogy felülmúlja korábbi teljes pályafutása termését: első hét évében összesen két harmadik helyet szerzett. Barcelonában is meggyőző teljesítményt nyújtott a Red Bull, Webber immár negyedik az összetett versenyben, Sebastian Vettellel együtt jó esélye van arra, hogy megszorongassa az eddig utolérhetetlennek tűnő Brawnt az idény hátralévő részében.

Webber további nagyszerű eredményekre számít, szerinte meglesz a gyümölcse annak a kemény munkának, amit az istálló végez. “Érdekes, mennyire megváltozott a csapat hozzáállása” – mondta Webber. “Tavaly már a pontszerző hellyel is elégedettek voltunk, most pedig minden versenyen dobogóra akarunk állni.”

“Elképesztően keményen dolgozunk, a srácok szeme majd’ kiesik a helyéről, amikor hosszú órák után, késő éjjel hazaindulnak. Rengeteg pontot köszönhetünk nekik, ami fantasztikus.”