Sebastian Vettel a Spanyol Nagydíj utolsó köreiben bizonyította, hogy a Brawnhoz hasonlóan bombaformában van a Red Bull is, szédületes időket futott Felipe Massa mögül kiszabadulva. Azzal azonban, hogy tulajdonképpen az egész versenyt a ferraris mögött töltötte, komoly győzelmi esélyt szalasztott el.

“Csalódott vagyok” – bökte ki a második rajtkockából indult Vettel a leintés után. “Nagyon, nagyon gyors és versenyképes volt ma az autó, biztos vagyok benne, hogy harcban lehettünk volna a Brawnnal. Sajnos, Felipe a rajtnál megelőzött, én meg beragadtam mögé. Többször próbáltam megelőzni, de soha nem kerültem hozzá olyan közel, hogy reális esélyekkel vágjak bele a manőverbe.”

“Idegesítő volt látni, hogy két autó elhúz a mezőnytől, miközben én beragadtam egy piros autó mögé 63 körön keresztül. Különösen akkor nagyon frusztráló a helyzet, ha tudod, sokkal gyorsabb vagy.” Világosan látszott, hogy a kanyarokban Vettel rendre ráesett Massára, a barcelonai pálya sajátosságai miatt azonban csak az egyenesekben próbálkozhatott volna előzéssel. Ezeken a pontokon azonban Massa szorgalmasan nyomogatta a KERS-t, így távol tudta magától tartani a németet.

Vettel négy körrel a leintés előtt tudta megelőzni Massát, de csak azért, mert az üzemanyag-problémával küszködő brazilt utasították arra, hogy vegyen vissza és engedje el riválisát. “Szomorú, hogy Felipe kifogyott a benzinből, de azért nyilvánvalóan nem keseregtem sokáig amiatt, hogy 63 kör után végre elmehettem mellette.”