A Ferrari felemás napot zárt ma Spanyolországban. A harmadik szabadedzést uralta a csapat, az időmérőn pedig Felipe Massa a második sorba kvalifikálta magát, de ahogy Malajziában Massa, most Kimi Räikkönen lazsálta el a Q1-et, és végül csak a 16. idővel végzett.

“Azt hittem, továbbjutok. Ostoba hiba volt! Szorosak voltak az idők, de nem akartunk köröket pazarolni. Én sem erőltettem a dolgot. Tudtam, hogy nem túl jó az időm, de azt hittem, elég lesz. Mindegy is, hogy kinek a hibája, ostobaság volt, és meg is fizettem érte. Hibáztathat a sajtó engem is, nem érdekel. Hibáztunk, tagadhatatlan. Holnap igyekszem a legtöbbet kihozni, a következő futamon pedig nem követjük el ezt újra” – magyarázta a finn az időmérő után.

Räikkönent azért bosszantja a baki, mert az autó sokat javult:

“Leginkább az bánt, hogy az autó sokkal jobb, mint korábban, és jó helyért küzdhettem volna. Nem könnyű az előzés, sok múlik a rajton és az első pár körön. Megteszem, amit tudok, esetleg pontot szerezhetek.”

Bejöttek a fejlesztések
Bejöttek a fejlesztések

Räikkönen: Ostoba hiba volt!

Räikkönen: Ostoba hiba volt!

Bejöttek a fejlesztések
A garázsban várta ki a kiesést
Fotó megosztása:
Bejöttek a fejlesztések

Bejöttek a fejlesztések

Bejöttek a fejlesztések


“Még hátrányban van a Ferrari, de sokkal erősebb, mint korábban. Nagyjából erre számítottunk. A többiek is fejlődtek, de ez csak az első lépés, a következő futamokon tovább javulhatunk. A ma látottak alapján az autóban van potenciál a jobb eredményekre, jó irányba tartunk. Eltart még egy darabig, hogy utolérjük az élmenőket, de felzárkózhatunk, és küzdhetünk majd ellenük. Hogy már holnap-e, azt nem tudom, de később biztosan hajthatunk a dobogóra, a győzelmekre”

A holnapi rajtot a negyedik helyről váró Massa szintén dicsérte a fejlődést, és a dobogót célozza: “A negyedik rajtkockából indulva dobogós helyért szeretnék küzdeni. A rajtnál több helyet is előreléphetek a KERS-szel, és számíthatok a jó versenytempóra is. Jól érzem magam az autóban, sokkal stabilabb, nem csúszkál úgy, mint korábban.”