A McLaren első számú vezetője, Ron Dennis ma sajtótájékoztatóra készül a cég wokingi központjában, amelyen saját jövőbeli szerepéről kíván beszélni.

Dennis ugyan a csapatfőnöki posztot már március elején átadta Martin Whitmarshnak, de a versenyeken azért ugyanúgy megjelent, mint korábban. Spekulációk szerint a csapat irányítását kis híján 30 éve átvett sikerkovács most teljesen elvághatja kötelékeit az F1-es részleggel, hogy kizárólag a McLaren utcai autós projektjére koncentráljon.

A távozás hátterében feltehetőleg a hazugságbotrány áll, a pontos okokat viszont csak találgatni lehet. Előfordulhat, hogy Dennis keze is benne volt a melbourne-i stewardok megvezetésében, és önszántából vagy akár a cégen belüli vagy akár a Mercedestől érkező nyomásra távozik – a Daily Telegraph úgy tudja, hogy Hamiltonék szemében lett nem kívánatos személy Lewis egykori mentora.

Az is lehet, hogy lelépésével a csapatot kívánja menteni az április 29-i tárgyalás előtt, hiszen köztudott, hogy az FIA-elnök, Max Mosley és közte olthatatlan ellenszenv – sőt, gyűlölet – lobog, és a gesztussal könnyíthet a “fedélzeten maradók” sorsán, ki tudja, akár a kiszabandó büntetésről szóló  alku is lehet a háttérben.