A narancsbőr miatt sem kell aggódnia

A narancsbőr miatt sem kell aggódnia

A Red Bullos Mark Webber még tavaly, a saját nevét viselő tasmaniai kalandtúráján törte el jobb lábát, amikor biciklizés közben egy autóval ütközött. Az ausztrál a csapat új autójának bemutatására, február 9-re már szeretne csúcsformában lenni, ezért a hagyományos rehabilitációs tevékenységek, az úszás, az edzőtermi munka mellett különleges módszert is alkalmaz, időnként lefagyasztatja magát. A szélsőséges hőmérséklet-változás serkenti a vérkeringést, ami különösen fontos a törések gyógyulásánál.

“Már három hete csinálom. Normális szobahőmérsékletről előbb egy – 50 fokos kamrába megyek nagyjából fél percre, aztán pedig további három percre egy – 130 fokos szobába. Ez nagyon jót tesz az ember közérzetének, az immunrendszernek, és a narancsbőrre is jó …bár az utóbbival nincs gondom. Szóval jó az egész testnek” – magyarázta Webber az F1.comnak

A pilóta a múlt héten Ausztriában már gokartot vezetett, és azt állítja, hogy nagyon jól halad a gyógyulással.

“Az elmúlt hetek eredményei fantasztikusak. Igazán jó volt a múlt hét, nagyon bizakodó vagyok. Talán nem kiabálom el: még a terveknél is jobban haladok.”