Míg pár napja az idéntől már a csapat tanácsadójaként tevékenykedő David Coulthard arról beszélt, hogy a Red Bull új autójának a mezőny többségéhez képest késői bemutatkozása előnyükre válhat, addig Mark Webber nincs erről teljesen meggyőződve. Az ausztrál pilóta szerint kiderülhet, hogy a BMW Sauber döntött a legjobban, amikor már közvetlenül az idény vége után tesztelni kezdte a 2009-es szabályoknak megfelelő elemeket.

“Nagyon sok energiát fektettek abba, hogy mindenkinél előbb hozzákezdjenek. Biztosan a javukra válik majd, és lehet, hogy utólag azt mondjuk, hogy ők döntöttek jól” – írta ITV-s rovatában Webber.

Az ausztrál szerint a Red Bull RB5-ösének február eleji bemutatása inkább csak neki személyesen kedvez, addigra ugyanis már nagyjából felépülhet a lábtöréséből.

“Nekem talán jól jön, mert mire a pályára kerül, már jobb formában leszek, de nem épp a legjobb megoldás. A harmadik-negyedik futamon már lehet, hogy bánni fogjuk azt a kihagyott 6-800 km tesztelést”

Webber persze azt is elismeri, hogy az üzemben a fejlesztéssel eltöltött idő is nagyon fontos.

“Sok dologgal lehet javítani az autó megbízhatóságán, tavaly például elég megbízható volt az autó műszakilag. Ha sikerül ezt fenntartanunk idén is, akkor Adrian Newey [a tervező] döntése a jobb teljesítményért cserébe kért halasztásról még jól is elsülhet.”

Míg a kiscsapatokon kívül minden alakulat a következő másfél hétben leplezi le az új autóját, a Red Bull csak február 9-én küldi pályára először az RB5-öst.