Újoncként elvertem a kétszeres bajnokot

Újoncként elvertem a kétszeres bajnokot

A világbajnokság hajrájában mindenki lő mindenkire, pontosabban mindenki Lewis Hamiltonra, aki viszont állítása szerint nem törődik a kollégák véleményével.

Fernando Alonso a múlt héten azzal állt elő, hogy Hamilton ellenében segítené Felipe Massát. Hamilton erre a hétvégén nem kívánt reagálni, de egy újabb interjúban jól odamond a spanyolnak, azt sugallva, hogy a kétszeres világbajnok sértettségből nyilatkozgat.

“Kétszeres bajnok volt, akit az új csapatnál elvert egy újonc. Ha valaki addig nyert, aztán egy másik versenyző jobb nála, akkor persze, hogy nem lesz boldog az illető” – utalt Hamilton a tavalyi közös  mclarenes idényre.

Hamilton az Alonso és Robert Kubica nevével fémjelzett versenyzői pókertársaság felé is lőtt egyet, és azt mondja, hogy a kritikusai mind irigyek rá.
 
“Én nem pókerezek. Néhány pilóta össze szokott ülni, de én azért vagyok itt, hogy versenyezzek. Azért nem vagyok népszerű, mert győzök. Ha az ember nyer, ha jól mennek a dolgai, akkor mindig ez van.”

Hamilton lehet, hogy a legrosszabbkor próbált egyébként törleszteni Alonsónak, ugyanis a spanyol a Kínai Nagydíj után szokatlanul diplomatikusan nyilatkozott a mclarenes bajnoki kilátásairól:

“A bajnokságot mindig a legjobb pilóta nyeri, szóval ha Hamilton győz, akkor az azért lesz, mert mindenki másnál több pontot gyűjtött. Ő volt a leggyorsabb az edzéseken, megszerezte a pole-t, és megnyerte a futamot. Kétségtelen, hogy megérdemelten győzött” – ismerte el Alonso Hamilton sanghaji teljesítményét.